etu.jpg (2828 bytes)

Vapaa ISDN-Reititys HTKNet-Paikallisverkkoon ja Internettiin

News-palvelin (yleiset uutisryhmät)

Virpi-palvelussa käytetty uutispalvelin eli News Server on news.inet.fi, joka määritellään Netscapeen seuraavasti:
Konfigurointi Netscapeen (versio 4.5/Communicator):

Valitse Edit, Preferences. Jolloin Preferences-ikkuna tulee näyttöön. Valitse 'Newsgroup Servers' jolloin alla olevan kuvan mukaisen ikkunan tulisi olla näytössä. Paina 'Add' ja kirjoita kohtaan 'Newsgroup server properties' 'news.inet.fi' ja porttina on oltava:'119' (tai kirjoita 'news.htk.fi' jos haluat kokeilla testikäytössä olevaa palvelinta) alla olevan kuvan mukaisesti ja paina asetus 'Set as default' voimaan. Kuittaa OK-nappia painaen.

newsg.gif (18064 bytes)

SÄHKÖPOSTI OHJELMA

Sähköposti ohjelmassa näkyy oikea hiiren painiketta painamalla 'Subscribe' teksti. Eli sillä liitytään news.inet.fi palvelimelle hiiren vasenta painiketta painamalla. Samassa kohdassa voi esim. tehdä muita muutoksia jos on tarpeen.

newsgs.gif (16224 bytes)

Liityttyäsi uutisryhmä palvelimelle ('Subscribe to newsgroup') aukeaa uusi ikkuna. Jossa voi sitten liittyä haluamaansa uutisryhmään. Valittavana on useista tuhansista uutisryhmistä.
Klikataan haluttu ryhmä aktiiviseksi ja painetaan 'Subscribe'. Valita voi useitakin eri uutisryhmiä saman aikaisesti. Lopuksi painetaan 'Ok', jolloin ikkuna sulkeutuu.

newsgsu.gif (17333 bytes)

Sähköposti ohjelman ikkunaan on tullut uusi kohta, jota tupla klikkaamalla saa ryhmän viestit esille. Taikka klikkaamalla ryhmä aktiiviseksi ja painamalla 'Get Msg'.

newsgru.gif (17161 bytes)

Muita uutisryhmiä ja lisää niistä löytyy seuraavista osoitteista. Suosittuja suomalaisia: news.iwn.fi,  news.eunet.fi, sfnet.fi ja finet.fi

Aluksi on kumminkin hyvä tutustua seuraaviin uutisryhmiin: sfnet.aloittelijat.kysymykset, sfnet.aloittelijat.testit. Niistä löytyy kaikenlaisia kysymyksiä ja vastauksia uutisryhmistä yms. Testeihin voi lähettää viestejä ja kokeilla saako ne myös poistettua.

Copyright © 2003 [VIRPI]. All rights reserved.
Päivitetty:05 maaliskuu, 2003
Webmaster: Virpi@virpi.net